Een kleine ondernemer zijn heeft altijd zijn uitdagingen, je moet eigenlijk alles alleen doen. Gelukkig ben ik niet de enige en is het zo leuk om samen te werken met andere eenmanszaken. Door oude kennissen te vinden, leuke bedrijven te zoeken op Instagram of contact te zoeken met mede-ondernemers in Workum heb ik een aantal leuke samenwerkingen gevonden die voor mij een hele leuke toepassing hebben in de Winkel. Hieronder heb ik ze uit gelicht.

Laura Pool

Berber: De eerste samenwerking die ik aanging was met Laura Pool uit Groningen. In 2010/2011 volgden wij samen de fotografie opleiding in Drachten. Ik stopte na een jaar, en Laura, de creatieve fotografe zoals ik haar altijd heb onthouden, maakte de opleiding af. En met succes! Na haar opleiding heeft Laura een tijd lang gereisd om uiteindelijk weer te landen in Groningen. Laura maakt nog steeds prachtige foto’s maar is ook haar beelden om gaan zetten naar woorden, in de vorm van gedichten. In 2020 bracht ze haar eerste gedichtenbundel uit, aangevuld met beeldmateriaal. Deze vind je bij mij in de winkel. Ook zijn haar gedichten als losse kaarten te koop.

Laura: Mijn naam is Laura en ik ken Berber omdat wij samen, in een ver verleden beide student waren, om het vak fotografie te leren. Na de opleiding zijn wij beide onze eigen weg gegaan en het was dan ook een vreugdevolle verassing toen deze, jaren later weer samenkwamen.

Berber als eigenaresse van een prachtige conceptstore welke haar ware identiteit laat zien: Liefde voor vintage, styling, muziek en het samenstellen van de leukste creatieve cadeaus. Ik als freelance kunstenaar, waar mijn DNA doorsijpelt in de gedichtenkaarten & bundels die ik bij Rebel Yell mag verkopen. Ik ben dankbaar dat mijn werk via deze weg, zijn weg naar jou kan vinden.
Wil je meer weten? Laurapool.info

Vintage met Liefde

Om naast vintage en tweedehands items een beetje mee te gaan met de tijd, ben ik in oktober van 2021 begonnen met het verkopen van de leuke producten van Madike Burger. Madike maakt prachtige riemen, tas-riemen, telefoon-koorden en Yogamat-dragers. Handgemaakt, eigenzinnig en passend bij elke stijl. Zo zou ik haar “belts” omschrijven.
Wil je meer weten? Vintagemetliefde.nl

Harmonie

In Workum vind je het leukste straatje van Workum genaamd de Harmonie. In deze prachtige straat vind je allemaal leuke ondernemers, waaronder ik! Samen organiseren we leuke evenementen en markten in de straat en om een kleine “shoutout” te doen naar mijn buren vind je hieronder een klein overzicht van alle ondernemers in de Harmonie.

Robynz
De straat begint in de poort met Robynz, een grote winkel gevuld met “Wonen & Lifestyle.
Meer weten? Robynz.nl

ByEsther
Er zijn twee salons in onze straat, de eerste die je tegenkomt is By Esther, “Nails & Beauty”. Je kunt er je nagels, wimpers en wenkbrauwen te laten doen.
Meer weten? Byestherworkum.nl 

Kaas bij de Harmonie
De tweede en derde units worden gevuld door Mike en Laura, die hun droom achternagingen en een kaas en delicatessen winkel begonnen.
Meer weten? Kaasbijdeharmonie.nl

Kreas By Nelly
In de andere salon, links van mij vind je, ook een oud klasgenootje van mij, Nelly. Een kapsalon waar je tevens terecht kunt voor hybrid brows.
Meer weten vind Nelly op Facebook!

Empower Design
Aan de andere kant van Rebel Yell zit Suzanne Eltink met Empower. Een rustgevende winkel waar je alles vind om goed voor jezelf te zorgen; aurasprays, krachtkaarten en stenen, en mooie bijpassende interieur decoraties.
Meer weten? Empowerby.design

Mark Ringnalda
Mark is een life coach die door middel van energetische hypnoses een mens kan helpen zijn of haar slechte gewoontes te doorbreken. Daarnaast geeft hij veel opleidingen en cursussen binnen zijn vakgebied.
Meer weten? Thelifecoach.nu

Your Best Friend
Bij de Mirthe en Elizabeth kun je heerlijk lunchen, dineren en eten afhalen. Ze hebben zoals ik vaak zeg, eens even wat anders; heerlijke poké-bowls, wraps en smoothies.
Mijn favoriet? De Pulled Chicken Chili wrap! Meer weten? Yourbestfriend.frl

El Cafetin
En dan op het einde van de straat met een prachtig terras zit Horacio, met zijn barista koffiebar. Ik kan met alle eerlijkheid zeggen dat zonder deze prachtige Argentijnse man, wij niet zo snel de sprong hadden gewaagd om Rebel Yell te starten. Bij El Cafetin is het echt “thuiskomen”. In alle rust met een prettige sfeer en de leukste gesprekken zit je hier goed. Mijn favoriet? De Flat White (cappuccino met 2 shots espresso i.p.v. een) met een stukje honingtaart.
Meer weten? Elcafetin.nl